Tutorial Cara Letak Widget Instagram di Blog ...


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.......


Dah lama sangat rasanya aku mendiamkan diri dalam dunia blog ini....so, memandangkan aku mula untuk berkecimpung kembali dalam dunia blog ni, adalah benda baru sikit yang aku nak ubahsuai dalam blog aku ni....



Jadi benda yang aku dah cuba buat dalam blog aku yang terbaru ni iaitu letak widget instagram dalam blog aku nii...Kat sini ada beberapa platform yang korang boleh guna, antaranya:


Tapi platform yang aku guna ialah snapwidget.... So aku bagi step untuk snapwidget je la kat korang ok.... Follow step bawah ni...

1. First korang pegi ke website snapwidget.

2. Then, korang click button "SIGN UP". Seterusnya isi nama, email address dan password korang.

3. Korang pilihlah widget macam mana yang korang nak tuh. Then, click "CREATE YOUR WIDGET". Sila tengok contoh gambar di bawah.


4. Then isi maklumat dan adjust widget anda ikut kemahuan anda. Then, click "GET WIDGET".

5.   Click "COPY TO CLIPBOARD". 

6. Then, pegi korang punya Dashboard > Layout > Html/Javascript > Paste Code.



7. Last skali, jangan lupa tekan "SAVE". Dah alang-alang korang ada instagram bole lah terus follow saya kat kmieyabdulrahman ataupun instagram bisnes saya kmieyabdulrahman...


Thanks kerana membaca....! Selamat mencuba...!!





Previous
Next Post »